Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Άτιτλο

23:25. Είναι κατάρα να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς. Εμείς είμαστε πολύ καταραμένοι. 
Σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι η αναφορά στα ασήμαντα. Αλλά πως να αφήσεις όλα τα άλλα ασχολίαστα. Και υπάρχουν τόσα πολλά να σχολιάσεις....
Π.χ. Μια γυναίκα που υποφέρει δεν μπορεί να λέει κωλόπαιδα στην τηλεόραση ενώ μια ξανθιά μπουμπού μπορεί να μιλάει για μπάτσους σε κεντικό δελτίο ειδήσεων.
Ο Σαντάμ ήταν φασίστας και ας άφηνε δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη, το προπύργιο του ελέυθερου κόσμου δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους να ενημερώσουν το κόσμο. Οι διανοούμενοι (ναι εντάξει εδώ γελάμε) μιλάνε για κράτος - δολοφόνο γιατί χάθηκε ένα παιδί και δεν ανησυχούν που όλοι καταδίκασαν πριν την δίκη τον ένοχο, χαραμίζοντας τους αγώνες αιώνων για ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το τεκμήριο αθωώτητας.
Οι ίδιοι επαγγελματίες αντιεξουσιαστές που καίνε μια πόλη, ας το δεχτούμε, από αγανάκτηση για την απώλεια ζωής ενός 15χρονου, δε λένε τίποτα για το θάνατο εκατοντάδων παιδιών. Λεβέντες γιατί δε πάτε κανα μήνα στη Γάζα να μάθετε τη σημαίνει αντάρτικο πόλεων, εξέγερση, αγώνας. Πως; Δεν έχει άσυλο; Ε, τι νομίσατε; Εκεί τα παιδιά αυτών που επέζησαν από ένα 10ετές ολοκαύτωμα θα αστειύονταν; Δεν αστειεύονται! ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ! Σκοτώνουν τα εγγόνια αυτών που τους προστάτευσαν όταν οι Δυτικοί Σταυροφόροι τους σκότωναν. Εσάς θα σας φερθούν καλύτερα. Αν τολμάτε πάτε να τα βάλετε με εκείνο το κράτος. Ιδού η Γάζα ιδού και το πήδημα! (και το πυροβολικό, τα άρματα, η πείνα και η δόξα ενός αγνωστου και ανώνυμου θανάτου.)
Και φυσικά θα πω τώρα για το Διαμαντή. Όχι δε θα πω ότι ήταν ένα παιδί των €700. Όχι. Απλά εκτέλεσε το καθήκον του. Χωρίς γκρίνια και μιζέρια. Η δουλειά που κάνει είναι επικίνδυνη. Όλοι όσοι φοράνε στολή το ξέρουν. Όλοι όσοι φυλάνε κάποιες Θερμοπύλες.
Οι Θερμοπύλες αυτού του παιδιού ήταν μπροστά από κάτι που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας (Υπουργείο) για κάτι που λείπει από τις ψυχές μας (πολιτισμός). Τιμή του λοιπόν, που του στη ζωή του "φυλάγει Θερμοπύλες". Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι αυτοί "που από χρέος μη κινούντες" σε κάποια σκοπιά του Έβρου ή σε κάποιο Φαρμακονήσι φυλάνε τις δικές τους Θερμοπύλες. Όχι όμως και όσοι περνάνε καλά σε κάποιο γραφείο.
Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Διαμαντή. Δε γνωρίζω το χαρακτήρα του. Μπορεί να είναι ο περισσότερο "δίκαιος και ίσος σ΄όλες του τις πράξεις", μπορεί και όχι. Δεν μπορώ να τον κρίνω. Δε γνωρίζω καν αν θα τον συμπαθούσα. Όμως αυτός που τον έκρινε από το χρώμα των ρούχων του είναι ένας φασίστας. Ένας φασίστας που ανδρώνεται, όχι δεν τη χαραμίζω τη λέξη άνδρας, σημαίνει κάτι άλλο, ένας φασίστας που καταντάει έτσι σε μια κοινωνία που αυτοκτονικά σκοτώνει την ελευθερία. Τον λυπάμαι, όπως λυπάμαι και μένα και όλους μας.
Ο Διαμαντής και όσοι σαν τον Διαμαντή
"παλ' εις μικρόν γενναίοι
πάλι συντρέχοντες όπως μπορούνε"
απλά βρίσκουν το μπελά τους ότι και άν κάνουν. Πάντα κάποιος μεγαλόσχημος θα βρεί κάτι σπουδαίο να πεί. Ο κάθε Διαμαντής όμως δε μπορεί να πει. Μπορεί μόνο στη γωνία του δρόμου να φυλάξει σκοπός προστατεύοντας τους συναδέλφους του. Ή μπορεί να προσευχηθεί όπως κάνει ο νεαρός Ισραηλινός στρατιώτης πριν ξεκινήσει για τη Γάζα.
Και δυστυχώς περισσότερη τιμή του πρέπει του Διαμαντή γιατί αυτός  είναι εκεί να προστατεύσει αυτούς που τον απαρνιούνται με την πρώτη ευκαιρία. Ήταν εκεί και πληρώνει τώρα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του. 
Δεν ξέρω στη ζούγκλα που ζούμε σήμερα τη ζώο θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντής. Αετός η μυρμηγκι ή λιοντάρι. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ύαινα. (Το καταλαβαίνεις εύκολα, δεν έχει λεφτά και δεν είναι σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο). Δυστυχώς έχουμε μπόλικες και καλοθρεμμένες σήμερα. Και λυπάμαι που το αίμα του Διαμαντή θα τις κάνει και πιό καλοθρεμένες. Δεν είμαι καν περίεργος να ακούσω τι θα πουν. Βαρέθηκα.
Παρασύρθηκα και είπα πάρα πολλά.
Θα ευχηθώ μόνο περαστικά στον Διαμαντή.
Και θα αφιερώσω τις "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" σε κάθε Διαμαντή, οπουδήποτε.



7 σχόλια:

ria είπε...

αχ γιάννη, τι να πει κανείς?
μήπως είδες το βίντεο που ο τριανταφυλλόπουλος επιτίθεται στην ντόρα μπακογιάννη και του λέει αυτή:
δε θα συζητήσω με αυτόν που έβγαλε το δολοφόνο του άντρα μου στα κανάλια να τον ρωτήσει τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός!

έσκισε η ντόρα. και ο τριανταφυλλόπουλος είπε ότι ήταν δουλειά της κανέλη! τον έβαλε να απολογηθεί...

αυτοί θα μας πουν τι έγινε χθες το ξημέρωμα??? ο διαμαντής ήταν εργαζόμενος και θύμα καθαρής εκτέλεσης. ο δεκαπεντάχρονος πήγαινε γυρεύοντας. είναι το ίδιο?

αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. μπορώ να αναδημοσιεύσω το άρθρο σου στο feed watcher?

Γιάννης Τ11 είπε...

Βεβαίως ελεύθερα!

ria είπε...

ευχαριστώ γιάννη

οι ευχές αύριο...

spyros1000 είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ..
ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ..

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΟΥΓΓΑ..

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ...

foralexandros.blogspot.com

dimdermatis είπε...

Τι ψάχνετε να βρείτε σε μια χώρα που όλα λειτουργούν με 2 μέτρα και 2 σταθμά? Όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης έβγαιναν στον δρόμο, έγραφαν στα blogs και διαμαρτύρονταν παντού και δικαιολογημένα πιστεύω. Τώρα όμως που πρόκειται για έναν αστυνομικό έχουν ''κάτσει στα αυγά'' τους.

Εννοείται πως οι δημοσιογράφοι τα προκαλούν όλα και φέρουν μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!

Γιάννης Τ11 είπε...

spyros1000

Αυτό που με ενοχλεί είναι το μίσος.
Η διαφορά στην αντίληψη είναι καλό πράγμα. Το μίσος όμως........

Ο "μπάτσος" στη κουλτούρα κάθε χώρας είναι κάπως αντιπαθής. Δε χάθηκε ο κόσμος για αυτό. Αλλά αυτό που ζούν τα παιδιά τα τελευταία χρόνια, όχι απλά το μίσος δηλαδή προς την Αστυνομία σα θεσμό αλλά το τυφλό μίσος προς κάθε ένστολο. Αυτό είναι τραγικό. Και είναι τραγικό γιατί με κάποια δικαιολογία τα παιδιά μαθαίνουν να μισούν χωρίς λόγο.

Έχε εμπιστοσύνη σε αυτούς που βρίζουν. Πάντα βρίσκουν κάτι να πουν. Το πιθανώτερο είναι ο Διαμαντής να κατηγορηθεί ότι είχε το θράσος να επιβιώσει και να έχει ελπίδες ανάρρωσης.

Γιάννης Τ11 είπε...

dimider

κρατάω μιά λέξη μόνο από όσα λές ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

Αν ο καθένας αγωνιστεί να γίνει καλύτερος τότε έχουμε ελπίδες. Αν όχι τότε ο Θεός βοηθός.

Όσο για τους δημοσιογράφους ....
Μπορεί να συμφωνώ αλλά αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί υπεύθυνοι που τους αναγνωρίζουμε και αυθεντία και τους ακούμε.