Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Βόλτα

03:25.Άλλη μια συντάξιμη μέρα πέρασε. Η μισή σε ένα minibus που φαίνεται ικανό να παράγει κάθε είδους θόρυβο ενώ κινείται με ταχύτητα ανάπηρου βραδύποδα. Η άλλη μισή περπατώντας. Βέβαια περπατούσα και όλο το βράδυ. Τουλάχιστον πήγαμε για μακαρονάδα και το μαγαζί άξιζε το κόπο. Όπως αξίζει το κόπο η βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Πάντα. Αλλά πολύ η κούραση, ολίγον το φαγητό ακόμη δε ολιγότερος ο ύπνος. Άσε που κανένας τέτοια ώρα δε θέλει να έρθει μαζί μου για ποτάκι. Νέα παιδιά και κοιμούνται...... Στη Θεσσαλονίκη...... Σε τι κόσμο ζούμε; Ευτυχώς όμως καθάρισε ο συμαθητής! Πήγαμε για ένα, εντάξει 2, τέλος πάντων 3 ποτάκια (αυτός δηλαδή γιατί εγώ λόγω στομαχιού τη βγάζω με coca cola). Ωραία ήταν.
Και μια και μιλάμε για ποτά κάτι εντελώς άσχετο. Έχει προσέξει κανείς πόσα βίντεο με θέμα αναρτήθηκαν σήμερα για τη Μακεδονία; πρέπει να είναι 15. 15 τις τελευταίες 24 ώρες. Εντάξει τα περισσότερα είναι βίντεο χορών και τραγουδιών. Δε παύουν όμως να φορτώνουν με χαζομάρες τον άτυχο που θα πέσει επάνω τους.
Πρώτο - πρώτο το βίντεο του ηρωικά δαρμένου στο Κολωνάκι gay διανοούμενου. Αναρωτιέμαι εκεί που πήγε να στηρίξει τα δικαιώματα των φίλων του, αν έκατσε να ψάξει το δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν εκεί να αυτοπροσδιορίζονται. Φυσικά δε μιλάμε για τους Έλληνες γιατί φαίνεται ότι ο τύπος έχει κόλλημα με την Ελλάδα (στο κάτω - κάτω δικαίωμα του είναι) και έτσι λογικό είναι να χαίρεται για τα παθήματα τους, αλλά για τους Αλβανούς. Αλλά Λυπάμαι που το λέω, αυτός ότι κάνει το κάνει από μίσος και όχι από αγάπη. Είναι αρκετά καλιεργημένος για να μιλάει ήρεμα αλλά το μίσος δε κρύβεται. Κρίμα, γιατί αν το έκανε από αγάπη για τους άλλους κάτι καλό μπορεί να γινόταν, με το μίσος τι μπορεί να καταφέρει; Μάλλον να κάνει μανάδες να κλαίνε....
Τώρα θα μου πεις πως τον αφήνουν να μιλάει. Αλλά και τι να κάνεις. Αν τέτοιοι τύποι σου πουν κάτι καλό τότε αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου... Άλλωστε πάντα πίστευα ότι μπορεί να διαφωνώ από τα βάθη της ψυχής μου με ότι λες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε εμποδίσω να γελιοποιηθείς από μόνος σου.
Δε βαριέσαι. Έτσι κι αλλιώς τέτοιοι τύποι ότι και αν πουν, απασχολούν τη μερίδα του τύπου που επιλέγουν εκείνοι που ενδιαφέρονται περίσσότερο για το τι φορά κάποιος παρά για το λέει.
Είναι τραγικό όμως τελικά να βλέπεις την προσπάθεια που κάνουν οι γείτονες, ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του κακομοίρη. Και έχεις τον κάθε δυστυχισμένο να βγάζει το δηλητήριο του σε ότι έχεις ιερό. Θα έλεγα μάλλον ότι θυμώνω.
Και μάλλον πρέπει να πάω να μάθω βουλγάρικα να τους απαντάω στη γλώσσα που μιλάνε. Είναι απίστευτες οι χαζομάρες που ανταλλάσουν μεταξύ τους στα βουλγάρικα και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε. Και ακριβώς επειδή δεν το παίρνουμε είδηση τι λένε, δεν προβάλουμε επιχειρήματα με αποτέλεσμα στο τέλος αυτοί να θεωρούν τα δικά τους επιχειρήματα ατράνταχτα. Κάτι πρέπει να γίνει.....

2 σχόλια:

ria είπε...

γιάννη, πήγαινα δημοτικό και μας έλεγε ο δάσκαλός μου, ότι οι γιουγκοσλάβοι έχουν ονομάσει μακεδονία την περιοχή γύρω από τα σκόπια. ήμουν στην τετάρτη και έφτασα 40 και το θυμάμαι ακόμα...
οι κυβερνώντες το ξέρανε, τι κάνανε? δεν ήταν και κανένα μυστικό.
τώρα για τη βουλγαρία, πότε δε διεκδίκησαν την μακεδονία και θα σταματήσουν τώρα? απλά οι υπεύθυνοι προτιμούν να εθελοτυφλούν μέχρι να έρθει το θέμα στην επικαιρότητα.
πρόληψη μηδέν.
οπαδοί του ρητού μην ανακατευεις τα σκατά γιατι βρωμάνε. αμ δεν είναι έτσι όμως!

περασες καλά το χθεσινό βράδυ! οι συμμαθητές πάντα μας ξελασπώνουν σε κάτι τέτοιες ευκαιρίες!

Γιάννης Τ11 είπε...

ria
όπως είπες πάλι καλά που έχουμε και τους συμμαθητές. δε πολυκοιμήθηκα βέβαια αλλά δε βαριέσαι....
Όσο για Γιουγκοσλάβους και πολιτικούς. Το πρόβλημα είμαστε εμείς που επιτρέπουμε σε ανίκανους να διαιωνίζουν τη παρουσία τους. Να λες "ποιος θα το θυμάται σε 10 χρόνια" και να παραμένεις βουλευτής δε θέλει θάρρος θάλει ανάξιους ψηφοφόρους (εμάς). Είμαστε τοσο συνένοχοι που δεν τολμάμε πια να διορθωθούμε. Δυστυχώς δε λέμε "φτάνει" και δεν κάνουμε κάτι αλλά μόνο κατηγορούμε τους άλλους. Πότε θα το πούμε άραγε αυτό το "φτάνει"; Πότε;