Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

19:39. Για τρείς (3) μέρες έγραφα την επόμενη καταχώρηση. Μια καταχώρηση σοβαρή, απαισιόδοξη, διδακτική και μάλλον τεράστια. Έγραφα μέχρι χθες το βράδυ. Τότε  σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να γράφεις τόσα πολλά τέτοιες μέρες. Και από την άλλη ποιός είμαι εγώ να δίνω συμβουλές στην ανθρωπότητα τέτοιες ώρες.
Έτσι αποφάσισα να δημοσιεύσω μια μικρή καταχώριση, απλή, για ευχές. Βέβαια είδα, κακώς θα μου πείτε, και ειδήσεις κάποια στιγμή. Και πάλι μου το χάλασε το κέφι η τηλεόραση. Αυτά που είδα να γίνονται στη Γάζα είναι απίστευτα θλιβερά.  Είναι κρίμα τέτοιες μέρες χαράς να επιλέγονται για πόλεμο. Είναι ύβρις. Σαν ορθόδοξος, δεν πιστεύω στην εκδίκηση. Από την ιστορία, γνωρίζω για την ύπαρξη της Θείας Δίκης. Μια Θεία Δίκη, όμως, που ποτέ δε βιάζεται. Απλά όσοι σηκώνονται ψηλά όταν πέσουν κάνουν περισσότερο θόρυβο.
Και εκείνο που με απογοητεύει, αλλά σε καμμιά περίπτωση δε με ξαφνιάζει, είναι ότι οι έμμισθοι παρασιτικοί  επαναστάτες της χλωρίδας και πανίδας του εντέρου (παχέως και λεπτού) της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτικής πραγματικότητας το κάναν γαργάρα. Σιγά μη λέγαν και τίποτα. Αλλά βέβαια άλλο να πετάς μολότοφ από άσυλο χωρίς να σε ακουμπά κανένας, και άλλο ιντιφάντα όπου όταν ρίχνεις πέτρες σου ρίχνουν σφαίρες.
Ο Θεός να συγχωρέσει αυτούς για τα εγκλήματα τους και κυρίως εμάς που τα επιτρέπουμε. 
Καλές γιορτές και ευτυχές το νέο έτος.

2 σχόλια:

ria είπε...

καλή χρονια, υγεία και ευτυχία σε όλους και κυρίως την οικογένειά σου!

άσε, γιατί άμα αρχίσω με όσα είδα σήμερα και διαβάζω αυτές τις μέρες, κινδυνεύω να με κλεισουν μέσα με όσα θα πω ή θα γράψω...

να χαίρεσαι όσους αγαπάς!

Γιάννης Τ11 είπε...

Ευχαριστώ ria για τις ευχές και ανταποδίδω.

Είναι δυστυχώς φρικτό αυτό που ζούμε τώρα. Δεν τολμώ να σκεφτώ το μέλλον..........