Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δάσος

11:34. Τελικά δεν είναι σημαντικό το ότι  πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε. Δεν μπορεί να είναι ο ήχος του πριονιού σημαντικός, τη στιγμή που έχουμε βάλει φωτιά στο δάσος. Πως αλλιώς να περιγράψω αυτό που συμβαίνει.
 
Φωνάζουμε όλοι μα κανένας δε μπορεί και συνήθως δε θέλει να ακούσει. Αλλά εδώ που τα λέμε τι να ακούσει κάποιος; Τί ζητάμε;

Νομίζω την απάντηση την έδωσαν πριν από χρόνια, σε μια όχι ακριβώς μπαλάντα, οι SEX PISTOLS.

"I DON'T KNOW WHAT I WANT
      BUT I KNOW HOW TO GET IT"

(Anarchy in the UK)

Το κακό μου φαίνεται είναι ότι ζούμε σε μιά χώρα όπου όλοι ξέρουν το τρόπο....
Όλοι βρίσκουν το στόχο......
Τι κρίμα που κανείς δε ξέρει το σκοπό....

Έτσι τα αποτελέσματα φαίνονται αμμέσως.

Η γενιά των €700 έκαψε το εμπορικό κέντρο. Επαναστατική επιτυχία. Η γενιά των €700 θα φύγει γιατί σύντομα έρχεται αυτή των € 600.

Οι μαθητές και φοιτητές θέλουν να μη συγκρίνεται η Ιδιωτική με τη Δημόσια Παιδεία. Για αυτό κρατάνε κλειστά συνεχώς  τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Επαναστατική επιτυχία. Τα κατάφεραν, η Δημόσια Παιδεία επιτέλους απαξιώθηκε ολοκληρωτικά.

Οι νέοι διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή ενός μαθητή να μην έχει διαφορετική αξία από το δικαίωμα ενός μπάτσου.  Πέθανε ο αστυνομικός που λυντσάρανε 20 επαναστάτες. Τώρα τα κατάφεραν. Επαναστατική επιτυχία. Όλων οι ζωές έχουν την ίδια αξία. Μηδενική.

Τέτοια παραδείγματα μπορώ να πω πολλά. Παράδειγμα που να αποδεικνύει λογική διεκδίκησης δε βρίσκω. Τι εύκολο είναι να καταστρέψεις! Έχεις και χιλιάδες απολογητές σήμερα. Λάκης, Αλέξης, Αλέκος κα. Να χτίσεις, να δημιουργήσεις....... Άστο καλύτερα. 

Τώρα ποιός φταίει; Χμμ... Σίγουρα όχι οι Εβραιομασώνοι. Σίγουρα όχι τα σκοτεινά ξενοκίνητα κέντρα αποφάσεων. Η αποψη μου είναι ότι φταίει το κακό μας το κεφάλι. 

Ζούμε σε μια χώρα που κατοικείται από εμάς και όχι από άλλους. Εντάξει κάποιοι έχουν συμφέροντα να μην είναι καλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Λογικό. Έτσι είναι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών.  Όταν, όμως, εμείς οι ίδιοι κάθε μέρα, φοροδιαφεύγοντας και δωροδοκόντας, προδίδουμε τη χώρα μας, ποιό σκοτεινό κέντρο μας καθοδηγεί;

Έχουμε και την Ορθοδοξία, τη χτυπούν συμφέροντα από άλλες πλευρές. Αλλά αν ο μητροπολίτης φορά ροζ να μη πω τί,  και το εκκλησίασμα το ανέχεται και δεν τον ξυρίζει επι τόπου, ο πάπας μας φταίει για τα χάλια μας.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

4 σχόλια:

ria είπε...

ποια σοβαρότητα ζητάς γιάννη?

σοβαρό είναι να μη σέβονται το μόχθο του άλλου?

σοβαρό είναι να μην πει κανένας εισαγγελάτος στα κανάλια ότι εδώ και δώδεκα μέρες 220 αστυνομικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο οι 15 με σοβαρά εγκαύματα?

σοβαρό είναι ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές παρακεινούν τα παιδιά να πάνε στις πορείες? (το έκαναν στο λύκειο που πάει ο γιος μου)

σοβαρό είναι τι σε αυτή τη χώρα?
το ότι έκαψαν το δένδρο της αθήνας? ο δήμαρχος που δεν τον πολυσυμπαθούσα, αλλά έχει ανέβει πολύ στην εκτίμησή μου, μόλις έβαλε τους εργαζόμενους στο δήμο και έκαναν παλι το σύνταγμα κόσμιο φαίνεται να είναι ο μοναδικός που προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της πόλης μας. επιφανειακά θα μου πεις. έστω και επιφανειακά. αυτό μπορεί, αυτό κάνει.

όλοι φωνάζουν για τις φασαρίες αλλά οι αθηναίοι δεν είναι πατρινοί και λαρισαίοι να λιντσάρουν τους ταραχοποιούς!

Γιάννης Τ11 είπε...

ria
κανείς εισαγγελάτος η κάποιο άλλο "χρυσό Montblanc" όπως έλεγε και η σχωρεμένη Μαλβίνα, δε θα πεί την αλήθεια. Εμείς πρέπει να σοβαρευτούμε και να κλέισουμε την τηλεόραση. Εμείς πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που δεν θα αποτύχουν. Εμείς πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας.
Θέλει χρόνο και υπομονή. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα είναι διπλό. Αφ' ενός ΕΜΕΙΣ πρέπει να ενεργήσουμε και όχι άλλοι και αφετέρου είναι εκείνο το φοβερό ΕΜΕΙΣ που λέει ο Μακρυγιάννης που όλο μας ξεφεύγει γιατί μπλέκεται εκείνο το καταραμένο εγώ στα πόδια μας.
Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος αλλά ακόμα, πιστεύω, δεν έχει χαθεί η ελπίδα.


ΥΓ.Με θλίβει, και εμένα, αφάνταστα η απαξίωση της ΕΛΑΣ από την ίδια την πολιτεία. Για € 750 νέοι άνθρωποι εξευτελίζονται, οικογένειες περιθωριοποιούνται και αυτό γιατί; Για να φορτωθει μια όλοκληρη τάξη εργαζομένων συλλογικά ένα έγκλημα (που έστω τυπικά δεν έχει αποδειχθεί ακόμα). Για να αποσιωπούνται καθημερινά εγκλήματα που γίνονται εις βάρος τους. Όμως εδώ που τα λέμε έχουν συνδικάτα. Βέβαια οι συνδικαλισταράδες αυτοί είναι μόνο για να απολογούνται στο Λάκη όχι να διεκδικούν. Είναι τραγικό. Ανυσηχώ για το ποιοί έχουν σειρά.

spyros1000 είπε...

εκει μας εφτασε η δημοκρατια μας...
να τους χαιρομαστε..

Γιάννης Τ11 είπε...

spyros1000

Δυστυχώς, εμείς είμαστε η Δημοκρατία. Η ντροπή είναι δική μας. Ο έρμος ο Κάλβος το έλεγε.
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"
Να δω πότε θα τα καταφέρουμε να αποκτήσουμε κάποιο από τα παραπάνω........